voorstelling

Cultures Maison is een festival gewijd aan de uitgevers en verdelers van stripverhalen, grafische romans en narratieve kunstwerken.

Cultures Maison vindt sinds 2010 één keer per jaar in Brussel plaats.

Gedurende drie dagen onthaalt het festival tientallen uitgevers om hun werk te bevorderen, te ondersteunen en te verspreiden. De meeste Belgische organisaties zijn aanwezig, samen met een brede selectie van Europese uitgevers.

De onafhankelijke uitgeverijen zijn volop vertegenwoordigd op Cultures Maison. Je kan bij ons zowel de grootste actieve uitgevers vinden, maar ook de micropublishing collectieven, fanzines en auteurs die zelf hun werk uitbrengen.

Naast de drang om meer distributiemogelijkheden en zichtbaarheid te bieden aan deze ondernemers, geeft het festival ook de kans aan auteurs en uitgevers om netwerken te creëren. Het uitwisselen van praktische ervaringen met elkaar versterkt de banden tussen auteurs en uitgevers.

Om hierbij toe te dragen worden er eveneens vergaderingen, conferenties en debatten georganiseerd.

Cultures Maison wil ook grensoverschrijdend werken tussen de generaties en op sociaal en intellectueel vlak. Wij geven er de voorkeur aan om kwalitatief, compromisloos en persoonlijk werk voorop te stellen. Wij willen in de edelste zin van het woord populair zijn.


CULTURES MAISON 8 >> Adolphe LaValléestraat 39, 1080 Brussel >> 21, 22, 23 SEPTEMBER 2018


Cyril Elophe ontwierp de affiche van deze 8e editie