Derf Backderf
Frank Santoro
Jordan Crane
Ron Rege Jr.
Alec Longstreth

Indie Americans

De expo ’Indie Americans’ toont het werk van 17 illustere figuren uit de Amerikaanse smallpress. Met onder meer: Derf Backderf, Ron Rege Jr, Charles Forsman, Frank Santoro en Leela Corman. Een tentoonstelling met originele platen, fanzines, lezingen en hun publicaties bij Ça et Là (Fr) en L’employé du Moi (B)

Naast een algemeen overzicht, wordt elke auteur voorgesteld met zijn eigen tekst en biografie. Ontdek oude en nieuwe originele platen, originele uitgaven (fanzines en albums), en een keuze uit het documentatiemateriaal van de kunstenaars. Daarbij komt ook nog een bibliotheek waar je reproducties van de vaak zeldzame werken rustig kan lezen. Op scherm kan je ook de interviews met de auteurs bekijken.

Auteurs : Derf Backderf (Ohio), Gregory Benton (New York), Joshua Cotter (NW Missouri), Jordan Crane (Massachusetts), Ken Dahl (Maine), Chuck Forsman (Maine), Joseph Lambert (Vermont), Alec Longstreth (Oakland), Melissa Mendes (Massachusetts), John Porcellino (Wisconsin), Liz Prince (Massachusetts), Dash Shaw (New York), Ron Regé, Jr (Los Angeles), Frank Santoro (Pittsburgh), Noah Van Sciver (Colorado), Leela Corman (Massachusets) en Sophie Yanow (Vermont)

Indie americans - website


21/09 >>> 30/09

Rebecca Rosen

"Flem", het nieuwste album van Rebecca Rosen, uitgegeven door Conundrum press wordt in avant-première voorgesteld in het kader van Cultures Maison #8.
In deze tentoonstelling presenteren we ook haar affiches, uitgevoerd in zeelfdruk.

Rebecca Rosen, afkomstig uit Québecq, woont en werkt in Brussel. Ze is actief in illustratie, strips, typografie en vormgeving en kiest graag uit verschillende media voor haar werk: posters, boeken, fanzines, ...
Samen met Quentin Pillot startte ze de zeefdrukstudio l'Appât, en ze werkte samen met onder meer het legendarische collectief Le Dernier Cri.
http://rrosen.be


 

21/09 >>> 30/09

Nausicaa Gournay - Ciao les Nazes !

Ciao les nazes !vertel het verhaal van een jonge striptekenares, die zich verliest in het medium en aan het spelen gaat met de codes van het medium strips. Dit onderzoek neemt de vorm aan van een fantastische initiatiereis, onderbroken door scènes uit een tv-uitzending die deze strip 'live' becritiseerd.  Deze twee verhaallijnen verweven in elkaar en nodigen de lezers uit om de psyche van de auteur te analyseren.

Ciao les nazes ! is een humorvolle strip, die praat over teleurstelling,  ambitie en tederheid.

Nausicca Gournay is studente aan l'ESA Saint-Luc, dit werk werd gepresenteerd in het kader van haar jury voor Master 1.

instagram.com/nausicool


21/09 >>> 30/09

 

LL de Mars - Hapax

Hapax wordt voorgesteld in een conceptuele tentoonstelling. Vijf platen uit het boek werden geselecteerd, LL de mars geeft het publiek extra informatie om de symboliek en referenties te ontleden.
De museuale context wordt uitgespeeld in het voordeel van de toeschouwer, die zelf een onderscheidt moet maken tussen de commentaren van de kunstenaar. Plagiaat, inspiratie, creatie, de lijnen die het ontwerp tot stand brengen worden uitgerafeld en opnieuw gewoven tot een vrij interpreteerbaar geheel.


21/09 >>> 30/09

Ronan Chabrat

Ronan Chabrat presenteert een installatie, bestaande uit 12 panelen van 4,3m op 2,3m. Daarmee geeft hij de toeschouwers de mogelijkheid om te spelen met de manier van lezen.
De strip heet "Leo & Leon". Leo is een gelukkig jongetje en Leon is zijn hond. Hun leven gaat rustig zijn gangetje, tot Leo wordt ontvoert door een mysterieus wezen. Zijn vader begint een zoektocht naar de verloren zoon.

Qua stijl verkent deze strip een heleboel elementen uit de 'klassieke' reeksen, zoals Kasper & Hobbes, Bollie & Billie en science-fiction verhalen als Flash Gordon en les Pionniers de l'Espérance, waarbij vorm en code een nieuwe lectuur voorstellen.

Ronan Chabrat is student aan l'ESA Saint-Luc, dit werk maakte deel uit van zijn Master 1.

https://www.instagram.com/ronanchabrat/


 

21/09 >>> 30/09