21/09 - 19H - Ronde tafel: Indie Americans

In het kader van de tentoonstelling Indie Americans, verwelkomen wij Serge Ewenczyk en Max de Radiguès, uitgevers bij respectievelijk Çà et Là en L'employé du moi, zij wisselen hun ervaring uit als vertegenwoordigers van de vertaalde werken van de Noord-Amerikaanse auteurs. June Julien Misserey, van l'Association Chifoumi deelt ook mee in de vreugde.

22/09 - 13h - L'alternative à l'alternative

June Julien Misserey, (Association Chifoumi) presenteert zijn visie op de alternatieve comics uit de VS, waarbij DIY-publicaties en de evolutie naar een nieuwe manier van uitgeven centraal staan.  

22/09 - 15h - Ontmoeting met L.L. de Mars (auteur) en Alexandre Balcaen (uitgever)

In het Frans

Naar aanleiding van de tentoonstelling Hapax (L.L. de Mars, éd. The Hoochie Coochie, 2013) organiseren wij een ontmoetingmoment met de auteur.
Vertrekkend van Hapax, stellen we ons vragen bij de werkmethode van de auteur in dit en zijn andere publicaties, alsook zijn bedenkingen bij het uitgeven in het algemeen.

Vanwaar komt zijn motivatie, hoe interageert hij met het publiek, hoe gaat hij om met (on)toegankelijkheid ? Ook geschiedenis, esthetiek en techniek komen aan bod. Wat strip zo bijzonder maakt en de keuzes die men daarbij neemt staan centraal : taal en citaten, het tekenproces, de plaat en tenslotte het uitgegeven boek. 

 

 

 

 

 

22/09 - 20u - CONCERT: LES VAPORELLAS

Les Vaporellas maken Bubble Punk (zo noemen zij het althans het liefst): "Een mix tussen The Ramones en Lady Gaga" komt ook goed in de buurt. Ernstig maar vol humor, hun rock zit ergens tussen pop en waanzin, huppelend en vrij, maar scherp als een scheermes. De hitte van de Vaporellas brandt je in je dieptste vezels, ongebreideldheid geassureerd!

https://soundcloud.com/the-vaporellas

23/09 - 19u - FILMVERTONING: OBOM

Diane Obomsawin, bekend als Obom, is sinds de jaren 1980 bezig met het ontwikkelen van een verfijnde tekenstijl, vermengd met een dromerige gevoeligheid die put uit poëzie. Maar laat je niet misleiden: haar werk gaat verder dan dat,  ze verdiept zich in haar relaties met anderen, in de mensheid zelf, zo geeft ze uiting aan een behoefte aan vrijheid en respect die ze met ons wil delen.
Diane, geboren in Montreal in 1959, begon in Frankrijk als grafisch ontwerper, maar haar terugkeer naar het moederland in 1983 leidde haar naar illustratie, strips dan animatie in 1992. Ze is vooral bekend om haar biografie van Kaspar Hauser en zijn prachtige "J'aime les filles" (L'Oie de Cravan - 2007 & 2014) zal het respectievelijk in 2012 en 2016 op het scherm verschijnen. We danken de National Film Board of Canada voor hun hulp met deze retrospectieve.

Zondag 23/09 om 19u