Concert Music for Rabbits

Bioproducten uit Zappa’s moestuin, grootgebracht met het sterrenbrouwsel van Sun Ra, dat zijn de twee multi-instrumentale zotten van Music for Carrots, zij komen een surreële en energetische opschudding veroorzaken.

https://musicforrabbits.bandcamp.com


CULTURES MAISON >> HUIS VAN CULTUREN VAN SINT-GILLIS 10/09/2016 // 20h00

meeting

ABDIL® (Association des auteurs/trices de la bande dessinée et de l’illustration réunis) is een beroepsvereniging waarvan de leden strijden voor een betere ondersteuning van hun vakgebied en een aangepast statuut.


CULTURES MAISON >> HUIS VAN CULTUREN VAN SINT-GILLIS 10/09/2016 // 13H30

De kortfilms van Max & Dave Fleischer

Vaak gedenigreerd of zelfs helemaal vergeten, toch leverden Max en Dave Fleischer een zeer grote bijdrage aan de geschiedenis van de animatiefilm, met over 700 producties tussen   1916 en 1942, waaronder Koko the Clown, Betty Boop, Popeye en Superman. Van de rotoscoop tot de uitvinding van karaoke, door surrealisme et groezeligheid heen, met humor en een kritische blik, dit is een goede kans om het werk te (her)ontdekken dat zovelen inspireerde, zoals Tex Avery en Osamu Tezuka.

ROUND TABLE

Je kan de auteurs die aanwezig zijn in de hoofdtentoonstelling ontmoeten tijdens deze bijeenkomst, waarbij zij hun kijk op strips verder zullen verklaren.  

Met: Alexandre Balcaen, J. & E. LeGlatin, Manuel, WREK.

Gepresenteerd door Philippe Capart.


 CULTURES MAISON >> HUIS VAN CULTUREN VAN SINT-GILLIS 11/09/2016 // 13H30

Radio GrandPapier

Radio Alma is dit jaar wederom zo vriendelijk om de studio te lenen. Bedankt!
Hierdoor kunnen wij Radio Grandpapier ontvangen, die een speciale live-uitzending vanop Cultures Maison zal uitzenden.
 
Radio Grandpapier, ontstaan in januari 2010, is een project van het online verdelingsplatform Grandpapier. Dit wordt georganiseerd door de medewerkers van L'Employé du Moi sinds 2007. Hun doelstellingen hebben een gemeen punt; het valoriseren en steunen van innovatieve en kwalitatieve strips en deze aan een groter publiek leren kennen. Het team bestaat uit medewerkers met roots in de journalistiek of geschiedkunde, maar ook auteurs en handelaars dragen hun steentje bij. Radio Grandpapier stelt het rijke universum van de strip voor, gaande van onafhankelijke producties tot deze die beter gekend zijn bij het grote publiek, de klassieke formaten en fanzines, strips gericht op kinderen of op volwassenen, 48CC of mangas, alle aspecten van het medium mogen aan bod komen. Nieuwigheden of curiosa van vervlogen tijden passeren de revue, auteurs komen live een babbeltje doen, maar ook bestaande interviews worden tijdens de uitzending geprogrammeerd. Wat je te horen krijgt omvat thema's zoals de grafische stijlen, de uitgeverswereld en de samenhang tussen strips en de andere kunstvormen. 

Je kan Radio Grandpapier één keer per maand beluisteren, op woensdag (van 19h30 tot 21h30) op Radio Campus Bruxelles, op 92.1 FM. Natuurlijk is er ook de streaming op radiocampus.be en de podcast die beschikbaar is vanaf de zondag die op de uitzending volgt, op de blog van Radio Grandpapier : grandpapier.org

CULTURES MAISON >> HUIS VAN CULTUREN VAN SINT-GILLIS